> MiddenManagementOpleiding
De afgelopen jaren is de betekenis van het middenmanagement in het basisonderwijs aanzienlijk toegenomen; bouwcoördinatoren zijn steeds meer een spilfunctie in de schoolorganisatie gaan vervullen. In het managementteam leveren de coördinatoren een substantiële bijdrage aan de school- en beleidsontwikkeling en op bouwniveau sturen zij de leerkrachten aan, bewaken de uitvoering van het beleid en geven waar nodig begeleiding. Het takenpakket vraagt om middenmanagers, die niet alleen beschikken over de benodigde kennis en vaardigheden op het gebied van organisatiemanagement, maar vooral ook om professionals, die beschikken over voldoende leiderschapskwaliteiten. Zij dienen effectief te kunnen communiceren en leerkrachten te kunnen motiveren en stimuleren in hun ontwikkeling als professional én als team.
De verscheidenheid aan taken en verantwoordelijkheden en de daarbij behorende kennis en vaardigheden maken deze opleiding tot een zeer dynamische en interessante leergang!

Inhoud
Het curriculum omvat 5 modules, t.w.
1. Communicatie
2. Leiderschap & Management
3. Beleidsontwikkeling
4. Organisatiebeleid & -beheer
5. Aansturen van professionals & groepsdynamica

Een module bestaat uit twee bijeenkomsten van een dagdeel.
Naast de theorie- en praktijkopdrachten, die na elke bijeenkomst worden gegeven, lezen de deelnemers 3 boeken uit de vakliteratuur.

Deelname
De MiddenManagementOpleiding is bestemd voor leerkrachten met coördinerende taken en leerkrachten, die de ambitie hebben zich in de richting van het (midden)management te ontwikkelen.

Inschrijving
De inschrijving voor het nieuwe schooljaar is gestart.
Vraag de brochure aan.

Kosten
De kosten bedragen €2050,- per deelnemer, incl. cursusmateriaal en exclusief boeken.

Deze cursus kan ook door besturen of scholen worden ingekocht en kan helemaal op maat worden gemaakt. De data worden in overleg vastgesteld.
Wij rekenen een speciaal tarief voor groepen v.a. 12 deelnemers.
Voor een managementteam van een school geldt het basis-uurtarief.

Voor overige informatie
marion.haanen@cormano.nl